Terras tegels

Als je van plan bent om een terras aan te leggen, zul je ook uit terras tegels moeten gaan kiezen. Je moet weten dat de keuze uit terras tegels erg ruim is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit betontegels. Deze tegels hebben een moderne look en zijn dan ook in veel formaten leverbaar.

Deze tegels zijn volledig vorstvrij en kunnen eenvoudig geplaatst worden op een uitgevlakt zandbed. Betontegels zijn gevoeliger voor kleurverlies dan keramische tegels en nemen wat meer vocht op.

Keramische tegels en natuursteen

Dan zijn er ook nog terras tegels van keramiek. Deze worden gemaakt van een mengsel van klei, zand, bindmiddelen en eventuele toeslagstoffen. Door het toegevoegde pigment en klein zijn de keramische tegels in de kern gekleurd en daardoor erg kleurvast. Deze terras tegels zijn in vele kleuren leverbaar en hebben vooral een natuurlijke look.

Een terras van natuursteen heeft een authentieke look omdat het volledig bestaat uit natuurlijke materialen. Natuursteen is in veel verschillende soorten te verkrijgen. Blauwsteen, marmer, graniet, basalt en leisteen zijn voorbeelden van natuurstenen, zoals die veel bij terrassen worden toegepast.

Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen (ruw, fijn, glad) en diverse formaten. Terrastegels van natuursteen zijn duurder dan keramische tegels. Ze zijn relatief eenvoudig in onderhoud en nemen geen vocht op.