Dakisolatie met glaswol

Interesse in dakisolatie met glaswol? Dan moet je weten dat het meest gebruikte isolatiemateriaal momenteel glaswol is en de reden hiervoor is dat dakisolatie met glaswol tot de meest goedkope materialen behoort, maar toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft.

Daarnaast is glaswol eenvoudig in toepassing en kan onder meer voor hellende daken, platte daken en vloeren in ruimtes gebruikt worden. Glaswol is in verschillende formaten verkrijgbaar.

Sommige zijn tevens voorzien van een vochtwerende achterzijde. Want vocht zorgt ervoor dat de isolatiewaarde daalt. En dat heeft uiteraard een negatief effect op je rendement.

Waar wordt glaswol van gemaakt?

Glaswol wordt van gerecycled glas en zand gemaakt en de structuur hiervan is open, waardoor de glaswol voornamelijk bestaat uit lucht omringd door glasvezels.

Het is een open structuur geeft glaswol de optimale isolerende werking waardoor het in de bouw zo vaak toegepast wordt. Het grote voordeel van glaswol is dan ook dat het weinig weegt en daardoor makkelijk is om mee te werken.