Mazouttank leegpompen

Wil je jouw mazouttank leegpompen? Dan moet je weten dat steeds meer mensen in Belgiƫ overstappen naar andere bronnen van brandstof. Waar vroeger mazout altijd met stip op nummer 1 heeft gestaan, neemt de populariteit van een mazouttank al jaren af.

Indien je ook wilt overstappen op een andere vorm van brandstof, dan wil je natuurlijk wel weten wat er met de aanwezige stookolietank in je tuin moet gebeuren. Je zult in Belgiƫ namelijk van de wet de mazouttank moeten leegpompen indien je deze niet meer wenst te gebruiken.

Verwijderen of opvullen?

Op het moment dat een oude stookolietank voorgoed buiten gebruik gesteld moet worden, dan zijn daarvoor enkele verplichtingen opgesteld. Er zijn dan ook betreffende regels van toepassing voor mazouttanks die in gebruik waren om je woning te verwarmen.

Daarnaast ben je ook van een aantal dingen afhankelijk zoals de plaats en de grootte van de tank. Een tank kan namelijk zowel onder als boven de grond bevinden. Voor meer informatie over een mazouttank leegpompen kun je het beste deze website even bezoeken.